Räkor med udonnudlar

Räkor med udonnudlar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Räkor med udonnudlar

9 ingredienser

Havssalt och fullkornsvetemjöl är de japanska udonnudlarna gjorda av. Här i en fin kombination med räkor och sparris.

Ingredienser

portioner
  • 500 g räkor med skal
  • 1 knippe sparris, späd och vit
  • 4 port udonnudlar
  • 2 tsk rapsolja
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 dl sweet chilisås
  • färsk bladpersilja

Gör så här

  1. Skala räkorna. Koka sparrisen mjuk.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet. Låt rinna av i durkslag och fördela de avrunna nudlarna på varma assietter.
  3. Hetta upp rapsoljan i en wok och woka räkorna hastigt tillsammans med ingefäran. Pressa ner vitlöken. Toppa nudlarna med räkorna, fördela sweet chilisåsen över och dekorera med sparris och persilja. Servera genast.