Räkor med vitlök och chili

Räkor med vitlök och chili
Foto: TV4
Louise Johansson Kockarnas kamp
Louise Johansson Kockarnas kamp

Räkor med vitlök och chili

9 ingredienser

20 m

En härlig tapas med vitlöksräkor.

Ingredienser

portioner
  • 1 röd chilifrukt
  • 4 klyftor vitlök
  • 0,5 citron, citronskal och citronsaft
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • 2 msk olivolja (till stekning)
  • 50 g smör (till stekning)
  • 280 g skalade räkor, avrunna och skalade räkor (eller 600 g färska räkor)
  • 2 krm salt
  • vitlöksbröd

Gör så här

  1. Finhacka vitlök och chili (behåll kärnorna). Finriv citronskal och pressa citronsaft.
  2. Grovhacka koriander.
  3. Fräs vitlök och chili i olja och smör i cirka 2 minuter. Tillsätt citronskal och citronsaft.
  4. Vänd i räkorna och smaksätt med salt.
  5. Strö över koriander.
  6. Servera gärna räkorna tillsammans med vitlöksbröd.
  7. Servera gärna med vitlöksbröden som tillagas i receptet ”Burrata med tomat- och hallonsallad.