Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Räkor med vitlök och chili
Foto: TV4
Räkor med vitlök och chili
3
Spara
Av:
Louise Johansson
Från:
Bingolotto
9
ingredienser
20 m
En härlig tapas med vitlöksräkor.
Buffémat
Räkor
Skaldjur
Snittar och tilltugg
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
Ingredienser
1 röd chilifrukt
4 klyftor vitlök
0,5 citron, citronskal och citronsaft
0,5 kruka färsk koriander
2 msk olivolja (till stekning)
50 g smör (till stekning)
280 g skalade räkor, avrunna och skalade räkor (eller 600 g färska räkor)
2 krm salt
vitlöksbröd
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Finhacka vitlök och chili (behåll kärnorna). Finriv citronskal och pressa citronsaft.
Grovhacka koriander.
Fräs vitlök och chili i olja och smör i cirka 2 minuter. Tillsätt citronskal och citronsaft.
Vänd i räkorna och smaksätt med salt.
Strö över koriander.
Servera gärna räkorna tillsammans med vitlöksbröd.
Servera gärna med vitlöksbröden som tillagas i receptet ”Burrata med tomat- och hallonsallad.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut