svarta bönor (fermenterade, yuan you preserved beans)
vitlöksolja (efter smak)
salt
peppar
Gör så här
Marinerade ägg
Koka ägg i ca 6–7 minuter. De ska vara löskokta och krämiga.
Lägg äggen i iskallt vatten för att kyl av. Skala dem sedan och lägg i en blandningen av vatten och soja.
Buljong och nudlar
Hacka gul lök, ingefära och sidfläsk i små bitar samt riv vitlöken på ett rivjärn till en pasta.
Hetta upp neutral olja i en stor kastrull.
Tillsätt sidfläsket i kastrullen och stek tills det släppt ifrån sig lite fett och smak. Tillsätta gul lök, ingefära och vitlök. Fräs på medelhög värme utan att det brännas vid.
Tillsätt chilipasta och fortsätt hetta upp blandningen medan du tillsätter ljus misopasta, vatten, ett par nypor socker och dashi efter smak. Koka utan lock tills smakerna gått ihop och buljongen känns fyllig.
Koka vetenudlar efter bruksanvisning.
Skaka av överflödigt vatten från de färdigkokta nudlarna.
Servering
Häll upp buljong i en skål och lägg i nudlarna. Rör försiktigt runt så att nudlarna får smak av buljongen. Toppa med limejuice och sesamolja och rör runt.
Hyvla stammen av en broccoli tunt, gärna på mandolin.
Toppa soppan med broccolin, mâchesallad, rostade jordnötter samt vita och svarta sesamfrön.
Vänd runt svarta fermenterade bönor i vitlöksolja, lite salt, peppar och limejuice.
Dela ägget som nu fått en fin brun kant runt vitan.