Ulrikas nötfria müslibars

Ulrikas müslibars
Foto: Jenny Grimsgård
Ulrika Hoffer
Ulrika Hoffer

Ulrikas nötfria müslibars

Av: Ulrika Hoffer

Från: Råsmart familj

4 ingredienser

Müslibars är helt klart det ultimata mellanmålet! Här är ett recept på bars med bara fyra ingredienser som passar dig som är nötallergiker. Prova gärna att byta aprikoserna mot annan torkad frukt. 

Receptet ger 6-7 stycken.

Kolla in fler recept och läs mer om boken

Råsmart familj

.

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 10 aprikoser, klippta i små bitar
  • 1 dl äpplejuice, osötad, koncentrerad
  • 1 msk rapsolja (eller kokosfett)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda alla ingredienser.
  3. Krama in vätskan ordentligt i grynen.
  4. Smörj en avlång kakform med olja.
  5. Häll i blandningen.
  6. Pressa samman blandningen ordentligt, så att den håller ihop när den gräddats.
  7. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Kakan ska inte få färg, bara torka ihop.
  8. Vänd formen så att kakan lossnar och skär i portionsbitar medan den är ljummen.