Råstekt blomkål med vitlök, chili och rosépeppar

Sigrid Bárány

Råstekt blomkål med vitlök, chili och rosépeppar

7 ingredienser

20 m

Grönsakstillbehör av både stekt och rå blomkål med sötma, chilisting, knaprighet och fräschör.

Receptet kommer från programmet Riktiga Karlar.

Ingredienser

portioner
  • 800 g blomkål
  • smör, till stekning
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 0,5 tsk rosépeppar
  • salt (efter smak)
  • färsk koriander, hackad

Gör så här

  1. Skär bort rotstocken från blomkålen och skär den i mindre bitar. Finhacka eller riv blomkålsbuketterna.
  2. Bryn bitarna av rotstock i rikligt med smör på medelhög värme.
  3. Sänk värmen och lägg i vitlök, chili och rosépeppar.
  4. Fräs i några minuter till så att vitlöken mjuknar.
  5. Salta, blanda i den rårivna blomkålen och lite hackad koriander och servera som tillbehör till korv, nötkött eller tofu.