ca 400 g krossade tomater (eller passerade tomater)
2 dl vatten
1 tsk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
salt
svartpeppar
1-2 msk färsk rosmarin, hackad
2 lagerblad
1-2 msk färsk timjan, hackad
500 g fläskkotlett
smör, till stekning
olja, till stekning
5-6 klyftor vitlök, krossade
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka grönsaker och lök i små bitar. Fräs mjuka i en stor stekpanna med rikligt med olivolja. Låt fräsa tills grönsakerna börjar få lite färg. Var noga med att det är en stekpanna som kan gå in i ugnen också.
Slå på krossad tomat, vatten, lite socker, rödvinsvinäger, salt, peppar och kryddor i stekpannan och blanda runt allt. Låt puttra på svag värme.
Krydda under tiden fläskkotletterna på båda sidor med salt och peppar. Bryn i en stekpanna med smör och olja. Lägg ner alla krossade vitlöksklyftor i pannan och låt stekas med.
Ös köttet under tiden du steker det. Lägg ner kotletterna i ratatouilllen och ös den med lite av vätskan från ratatouillen.
Ställ in allt i ugnen och låt puttra där inne i 10-15 minuter.
Smaka av med salt och nymalen svartpeppar och toppa ev allt med lite hackad persilja.