En helt vanlig fläskkotlett får ett lyft av ratatouille. Servera annars ratatouille som vegetarisk huvudrätt. Pasta, ris eller couscous passar bra till.
Ingredienser
300 g aubergine
300 g zucchini
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul paprika
2 gula lökar (stora)
3-4 klyftor vitlök
1 dl olivolja
2 burkar krossade tomater
1 tsk timjan
1 tsk salt
2 krm malen svartpeppar
1 lagerblad
2 msk färsk basilika, finhackad
4 fläskkotletter
Gör så här
Ansa och skär aubergine, zucchini, paprika och lök i sockerbitsstora tärningar. Grovhacka vitlöken.
Bryn grönsakerna i omgångar i oljan och lägg dem i en stor gryta eller kastrull. Tillsätt tomaterna och kryddorna. Låt grytan koka 10 minuter med lock och ytterligare 20 minuter utan lock. Rör om då och då.
Ta bort lagerbladet. Strö basilika över.
Stek fläskkotletterna i grillpanna, och servera med ratatouillen.