Ratatouille med grillad fläskkotlett

Ratatouille med grillad fläskkotlett
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ratatouille med grillad fläskkotlett

15 ingredienser

En helt vanlig fläskkotlett får ett lyft av ratatouille. Servera annars ratatouille som vegetarisk huvudrätt. Pasta, ris eller couscous passar bra till.

Ingredienser

portioner
  • 300 g aubergine
  • 300 g zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 gula lökar (stora)
  • 3-4 klyftor vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • 2 msk färsk basilika, finhackad
  • 4 fläskkotletter

Gör så här

  1. Ansa och skär aubergine, zucchini, paprika och lök i sockerbitsstora tärningar. Grovhacka vitlöken.
  2. Bryn grönsakerna i omgångar i oljan och lägg dem i en stor gryta eller kastrull. Tillsätt tomaterna och kryddorna. Låt grytan koka 10 minuter med lock och ytterligare 20 minuter utan lock. Rör om då och då.
  3. Ta bort lagerbladet. Strö basilika över.
  4. Stek fläskkotletterna i grillpanna, och servera med ratatouillen.