Recept på tzatziki

Recept på tzatziki
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Recept på tzatziki

5 ingredienser

30 min

Tzatziki förknippas med Grekland men härstammar egentligen från Libanon. Den fräscha, vitlökspigga röran har ett brett användningsområde. Servera till grillat eller grytor, som garnering i soppor eller som dipp till grönsaksstavar eller chips.

Servera tzatziki som tillbehör till grillat!

Ingredienser

portioner

Tzatziki

  • 2 gurkor
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • peppar

Gör så här

Tzatziki

  1. Skala och kärna ur gurkorna, riv dem på den grova sidan av rivjärnet och salta.
  2. Låt stå och dra i en bunke i cirka 5 minuter.
  3. Vattna sedan av gurkmassan genom att krama ur vätskan försiktigt med händerna eller en ren bakhandduk.
  4. Pressa i vitlöken i matlagningsyoghurten och blanda i gurkan. Salta och peppra.
  5. Låt gärna din tzatziki stå en halvtimme i kylen före serveringen så att smakerna mognar.