Red velvet cake med kolasmörkräm och karamellpopcorn
Ingredienser
Shereens Botten (räcker till 4 bottnar, 20 cm)
- 6 ägg
- 4 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 2 msk vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 1 dl filmjölk
- ca 3 msk röd pastafärg
Shereens fyllning (räcker till att fylla en 20 cm tårta)
- 225 g färskost
- 1 tsk vaniljextrakt
- 60 g florsocker
- 160 ml grädde
- jordgubbar och hallon, hackade
Marie-Louises kolasmörkräm (x4)
- 175 g smör, rumsvarmt
- 350 g florsocker [6 dl]
- 8-16 g vaniljsocker [1-2 msk]
- 3 msk vatten, kokhett
- 3 msk dulce de leche
Karamellpopcorn
- 0,5 dl popcorn
- 40 g strösocker [0,5 dl]
- 2 msk smör
- 1 g salt
- 1 msk olja