Red velvet kladdkaka

koket.se
Red velvet kladdkaka
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Red velvet kladdkaka

12 ingredienser

Rött är kärlekens färg - så även färgen på denna kladdkaka med ljuvlig cream cheese-topping. 

Pastafärg är att föredra framför hushållsfärg då färgen blir mer intensiv. Pastafärg kan beställas på nätet eller hittas i välsorterade affärer.

logo
Camilla H porträtt KH2024

Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser

Kladdkaka

  • 225 g smör
  • 2 msk kakao
  • 1 msk röd pastafärg
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3 ägg

Whipped cream cheese frosting

  • 300 g färskost, kylskåpskall
  • 3 dl vispgrädde, kylskåpskall
  • 1,5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker

Dekoration

  • röd oxalis
  • små godishjärtan

Gör så här

Kladdkaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Fodra en springform med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
  4. Blanda samman alla ingredienser till kladdkakan i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
  5. Häll upp smeten i springformen och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Kakan ska vara bakad i kanterna och lite "vobblig" i mitten när den är klar. Låt svalna och stelna helt och hållet i kylskåpet innan du dekorerar och serverar den.

Frosting

  1. Under tiden kan du göra frostingen. Vispa ihop färskost och vispgrädde krämigt med elvisp.
  2. Tillsätt florsocker och vaniljsocker. Vänd försiktigt ihop detta till en jämn frosting med slickepott.
  3. Spritsa frostingen på kladdkakan och dekorera med röd oxalis och små godishjärtan. Servera och njut!

Glöm inte att matsortera skal från äggen för en mer hållbar bakning och njut av din kladdkaka! /Köket redaktionen