Red velvet snittar

Red velvet snittar
Foto: Camilla Hamid
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Red velvet snittar

11 ingredienser

Sammetslena och härligt segmjuka kolasnittar med smak av choklad, härligt röd färg och cream cheese frosting. Kolasnittar med det lilla extra helt enkelt.

TIPS!

Om du inte vill använda pastafärg så funkar det lika bra att använda 1/2 rödbeta att färga med. Skala och riv rödbetan. Mixa ihop till en slät blandning tillsammans med mjölk och 0,5 dl färska tranbär och hallon. Detta påverkar smaken men är ett bra alternativ till dig som vill undvika pastafärg.Gör kakorna glutenfria genom att byta ut vetemjölet mot 3 dl glutenfri mjölmix och 2 tsk pofiber.

Ingredienser

portioner kakor

Ingredienser red velvet snittar

  • 100 g smör (rumsvarmt)
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk kakao
  • 0,5 msk röd pastafärg
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Ingredienser frosting:

  • 50 g smör (mjukt rumstempererat)
  • 100 g färskost
  • 1 dl florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Täck din plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt med elvisp i en bunke. I en liten skål blandar du ihop kakao och pastafärg till en tjock smet. Tillsätt det till smörsockret och vispa lite till.
  3. Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och arbeta ihop bara precis tills det hår ihop till en deg. Dela degen i två och rulla ut till två längder. Lägg längderna på plåten och tryck till dem lite lätt och grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt svalna helt innan du toppar med frosting.
  4. Frostingen gör du enkelt genom att vispa ihop smör och färskost krämigt med elvisp. Tillsätt florsocker och vänd försiktigt ihop till en jämn frosting med slickepott. Bre ut frostingen på längderna.
  5. Skär upp längderna i 10-12 kakor vardera. Servera direkt eller förvara inplastade i kylskåpet.