Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Rosensockerkaka
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Rosensockerkaka
9
Spara
Av:
Renée Voltaire
Från: Äntligen Trädgård
8
ingredienser
50 min
Sockerkaka med doft av rosor!
Svensk/nordisk mat
Ingredienser
200 g smör
2,5 dl rörsocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
20 små torkade rosenblad
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form och strö hälften av rosenbladen i botten på formen.
Rör smör och socker så det blir poröst. Tillsätt äggen. Blanda ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker, mjölk och resten av rosenbladen.
Rör snabbt till en jämn smet och häll smeten i formen. Grädda i nedersta delen av ugnen i cirka 35-40 minuter.
Låt kakan svalna innan du stjälper ut den.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut