Rensarv med stekt kål och lingon

NYHET
koket.se
Rensarv med stekt kål och lingon
Foto: TV4
Ludwig Tjörnemo profilbild
Ludwig Tjörnemo profilbild

Rensarv med stekt kål och lingon

19 ingredienser

30 min + tid i kyl

Rensarv med stekt kål och lingon blir en värmande rätt fylld av höstsmak att njuta av i helgen.

Ludwigs vintips till rätten:
Zenato Valpolicella Classico Superiore, 2021, nr 12385

Se Ludwig Tjörnemo laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Rensarv

  • 400 g renytterfilé
  • matolja
  • smör
  • 3 kvistar färsk timjan
  • 2 klyftor vitlök
  • salt
  • svartpeppar

Kålrulle

  • 1 spetskål
  • 1 äpple, picklat i tunna skivor i en 1-1-1-lag
  • 1 dl smör, brynt
  • salt
  • ev 30 g buskkrasse

Tillbehör

  • 200 g svamp, valfri sort
  • 150 g bladkål
  • 50 g lingon
  • olja
  • salt
  • smör
  • 1 klyfta vitlök

Gör så här

Rensarv

  1. Stek köttet på hög värme med matolja så att det får en fin färg.
  2. Lägg i en klick smör efter en stund. Ös smöret över köttbiten tills den fått fin färg på undersidan.
  3. Tillsätt örterna samt vitlöksklyftorna och baka i ugnen på 120 grader till en kärntemperatur på 52 grader.

Kålrulle

  1. Plocka spetskålen blad för blad.
  2. Blanchera sedan kålen kort i saltat vatten.
  3. Varva kål, picklat äpple och ljummet brynt smör i en form. Pressa hårt och ställ i kylen i minst 1 timme.
  4. Värm den sedan försiktigt i ugnen på 70 grader före servering. Den ska bara bli ljummen.

Tillbehör

  1. Stek svampen först i en torr panna på medelvärme.
  2. Tillsätt sedan kål, lingon, lite olja och salt.
  3. Avsluta med en klick smör och en vitlöksklyfta.

Servering

  1. Servera rensarven med kålrulle och tillbehören.