Rensa och grovhacka kantarellerna, om de är frysta tina dem och häll bort allt eventuellt vatten.
Stek olja och smör i en gryta. När smöret är nötbrunt lägg i renskaven och stek tills det får lite färg.
Hetta upp mer smör i en stekpanna. Stek svampen tills vätskan har kokat in och svampen fått lite färg. Lägg sedan svampen åt sidan.
Skala och hacka löken fint. Fräs mjuk och glansig i smör och lägg sen i kantarellerna. Blanda kantarell -och lökblandningen med renskaven. Krydda med salt och svartpeppar.
Tillsätt lingonen men kom ihåg att spara några till garnering. Tillsätt grädden och låt koka ihop i några minuter. Tillsätt örtsalt, salt och nymalen peppar.
Häll av kokvattnet från potatisen och börja ”stompa” potatisen i kastrullen med en potatisstöt. Blanda i smör, grädde/mjölk, salt och peppar efter tycke och smak.
Servera renskaven med potatisstomp. Garnera med lite lingon och skivade rädisor.