Vansinnigt goda och möra revbensspjäll med en sötsyrlig och lite het glaze på lingon, chili och ingefära. Bjud dem gärna på julbordet tillsammans med den krämiga kålsalladen på rödkål.
Skala, halvera och skär löken i skivor. Lägg ned löken i grytan tillsammans med svartpepparkorn, lagerblad och salt. Låt koka ca 1 timme under lock.
Blanda ihop ingredienserna till glazen i en kastrull. Låt koka ihop till en lite tjockare konsistens. Sila genom en finmaskig sil.
Sätt ugnen på 220 grader.
Ta upp ribsen och lägg dem i en ugnsform/plåt. Pensla dem med lingonglazen. Salta och peppra. Tillaga i ugnen ca 10-15 minuter tills spjällen har fått fin färg.
Hyvla kålen med osthyvel eller strimla den tunt med kniv. Dela, kärna ur och strimla äpplet. Skala, halvera och strimla löken.
Blanda kål, äpple och lök med majonnäs, crème fraiche och dijonsenap. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.