Rice bowl med lax och avokado
Rice bowl med lax och avokado
Ingredienser
- 2 dl svart ris
- 4 dl vatten
- 4 ägg, pocherade eller löskokta
- 0,33 rättika, tunt strimlad
- 2 morötter, tunt strimlade
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 avokador
- 1 mango
- 400 g färsk lax (vakumpackad)
- 2 msk japansk soja
- 1,5 msk risvinäger (alt. vitvinsvinäger)
- 2 msk majonnäs (t ex Kew Pie)
- 1,5 msk koreansk chilipasta
- 1 tsk sesamolja
- 4 salladslökar
- 2 msk sesamfrön, rostade och mortlade
- 1 kruka färsk koriander
Gör så här
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Pochera eller koka äggen.
- Blanda rättika, morot och vinäger, salta. Låt stå ca 10 minuter.
- Skär avokado och mango i tärningar.
- Skär laxen i tärningar. Blanda med soja, vinäger, majonnäs, chilipasta och sesamolja.
- Strimla löken.
- Fyll skålar med ris, Toppa med avokado, mango, lax, lök, koriander, ägg och sesamfrön.