Rice bowl med sriracha, tofu och ananas

Rice bowl med sriracha, tofu och ananas
Foto: Linus Hallgren
Mattias Kristiansson porträtt
Mattias Kristiansson porträtt

Rice bowl med sriracha, tofu och ananas

11 ingredienser

25 m

Snabb mat är min favoritmat och har jag riktigt bråttom steker jag oftast bara på lite grönsaker och tofu och serverar med ris. Som
här. Här har jag dock tagit mig tid att panera tofun i majsstärkelse, vilket gör den underbart frasig. /Mattias

Recept ur Mattias Kristianssons kokbok Välkommen till vegoriket.

Ingredienser

portioner
  • 3 dl jasminris
  • 400 g fast tofu
  • 1 dl majsstärkelse
  • 3 salladslökar
  • 1 klyfta rödkål
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,25 ananas
  • 2 tsk sriracha
  • 1 msk soja
  • 1 limefrukt
  • rapsolja

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skär tofun i tärningar och torka den torr med hushållspapper. Blanda den sedan med majsstärkelsen i en skål så
  3. att tofun täcks helt.
  4. Hetta upp ett generöst lager med rapsolja i en stekpanna. Stek tofun frasig på alla sidor. Den tål hög värme, så var inte orolig. Låt den sedan rinna av på hushållspapper.
  5. Strimla salladslökarna och rödkålen. Hacka vitlöksklyftorna fint. Fräs allt i lite olja på hög värme tills det får fint med färg.
  6. Skär ananasen i mindre bitar och rör ner den tillsammans med sriracha och sojasås. Avsluta med att vända ner tofun.
  7. Servera tofuröran med jasminris och limeklyftor.