Ricotta hot cakes

POPULÄRT
koket.se
Ricotta hot cakes
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Ricotta hot cakes

9 ingredienser

15 m

Detta är ett grymt gott och mättande mellanmål till kidsen, och jag brukar även göra dem till frukost ibland på helgen. Ett bra alternativ till den som inte vill äta gluten men också vansinnigt enkla att göra!  /Leila

Se Leila Lindholm laga receptet

logo

Ingredienser

portioner plättar
  • 2 bananer, mogna
  • 2 ägg (ekologiska)
  • 2 msk chiafrön
  • 1 knivsudd vaniljpulver
  • flingsalt
  • 0,5 dl ricotta
  • 1 msk kokosolja

Servering

  • färska bär
  • agavesirap (eller lönnsirap)

Gör så här

  1. Mosa bananerna grovt. Knäck i ägg och vispa till en fluffig smet med gaffel.
  2. Tillsätt chiafrön, vaniljpulver, salt och ricotta.
  3. Stek plättarna i kokosolja och servera med färska bär och agavesirap.