Ricottakräm med rostade pinjenötter

Ricottakräm med rostade pinjenötter
Foto: TV4
benjamin profilbild 2023
benjamin profilbild 2023

Ricottakräm med rostade pinjenötter

7 ingredienser

Enkel smårätt att inleda middagen med eller som en del av en buffé. Servera gärna med ett gott surdegsbröd till.

Ingredienser

portioner
  • 4 dl ricotta
  • 4 skivor levainbröd
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 1 msk honung
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Rör ricottaosten i en bunke till en slät kräm. Lägg upp på ett fat eller i en vid skål.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått lite färg, passa noga så att de inte bränns. Lägg nötterna åt sidan.
  3. Stek bröden frasiga i olivolja i stekpannan.
  4. Toppa ostkrämen med pinjenötter, ringlad honung, lite olivolja, flingsalt och svartpeppar.