Rimbobullar är gjorda på en vetedeg med extra mycket smör, det gör dem både luftiga och saftiga. Här blir de extra goda med blåbär i såväl fyllning som i glasyr.
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen löst upp sig.
Tillsätt socker, kardemumma och mjöl. Arbeta samman och tillsätt det rumsvarma smöret. Arbeta till en smidig deg.
Tippa upp degen på ett lätt mjölat bakbord utan att jäsa den först. Kavla ut degen till en stor rektangel på ca 40 x 40 cm, på lätt mjölat bakbord. Sporra eller skär ut fyrkanter, ca 10 x10 cm.
Rör samman alla ingredienserna till fyllningen. Lägg en klick fyllning och lite blåbär mitt på varje fyrkant.
Vik upp de fyra hörnen över fyllningen och tryck samman dem. Lägg bullarna i formar och ställ dem på bakplåtar.
Låt bullarna jäsa i rumstemperatur under duk ca 2 timmar.
Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen ca 6-8 minuter. Låt bullarna kallna utan bakduk.
Mixa blåbären till glasyren med en gaffel tillsammans med florsocker till en rätt fast glasyr och ringla över bullarna.