Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg ner frön och stång med mjölk, hallon och hälften av sockret i en kastrull. Låt koka upp.
Vispa sedan upp resterande socker med maizena och sist med äggulorna så att inga klumpar bildas. Häll den varma mjölken över äggulorna under konstant omrörning. Häll tillbaka vätskan i kastrullen och koka 2- 3 minuter på medelhög värme under konstant omrörning.
Ta bort kastrullen från värmen och häll krämen i en ren bunke. Tillsätt smör och rör tills det smält. Plocka upp vaniljstången, och om du vill, sila bort hallonkärnorna. Lägg plastfolie direkt mot krämens yta. Låt svalna i kylen.
Bulldeg
Smula sönder jästen i mjölken. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en smidig deg. Om du inte kavlar ut degen direkt, förvara den i kylen så blir den enklare att kavla.
Kavla ut degen till en fyrkant och skär ut fyrkanter förslagsvis 7*7 cm. Lägg i en klick vaniljkräm i
mitten på varje och nyp ihop kanterna. Låt jäsa under duk i 2 h.
Sätt ugnen på 230 grader och varmluft (eller 250 grader utan varmluft). Vispa ihop ägg och vatten och pensla bullarna. Grädda i cirka 7 minuter eller tills gyllenbruna. Låt svalna.
Glasyr
Värm mjölk och smör i en kastrull tills smöret har smält. Tillsätt florsocker och vispa på låg värme ihop till en fyllig glasyr. Fyll i en spritspåse. När bullarna svalnat, avsluta med att ringla glasyr över bullarna.