Oxbringa kan kokas 1-2 dagar i förväg. Lägg den då i kyl i press med en skärbräda med en tyngd på. Pressad blir den också lättare att skära. Värm den sedan i buljong från koket. Det finns också utmärkt färdigkokt oxbringa att köpa.
Skala den gula löken och moroten. Lägg oxbringan i en kastrull tillsammans med morot, kålrot, lök och vitpepparkorn. Fyll på med vatten så att det nätt och jämnt täcker och tillsätt salt. Koka på svag värme tills köttet är mört, 1-1 1/2 timme. Ta upp bringan och låt den kallna under en tyngd, gärna över natten. Sila buljongen och kyl den.
Pesto: Hacka basilikabladen grovt och riv parmesanosten. Mixa basilika och nötter. Tillsätt parmesanosten och olivoljan i en fin stråle. Häll ut röran ur mixern. Pressa ner vitlöksklyftorna och krydda med salt.
Skala morot, palsternacka och potatis. Ansa och skölj purjolök och sparris. Skär rotfrukterna och purjolöken i mindre bitar. Koka upp buljong från köttkoket i en kastrull. Lägg i potatis, palsternacka och morot och låt koka i 10 minuter. Lägg sedan i purjolök och sparris. Låt sjuda i 5 minuter. Skiva oxbringan och värm den i buljong i en annan kastrull. Lägg upp grönsakerna på varma tallrikar, fördela oxbringan ovanpå och klicka på pesto. Skeda till sist lite buljong över varje portion och servera genast.