Rimmad oxbringa börjar man laga dagen innan den ska serveras. Den ska kallna i press över natten för att man ska kunna skära jämna skivor av köttet. Det här är riktig smalmat!
skala löken och dela den i klyftor. Skölj köttet och lägg det i en kastrull. Häll på så mycket kokande vatten att det täcker köttet. Koka upp och tillsätt vit- och kryddpepparkorn, lagerblad och lök. Låt köttet småkoka under lock tills det är mört, ca 2- 2 1/2 timme. Prova med provsticka eller ta en liten smakbit av köttet.
Ta upp köttet och lägg i en djup tallrik. Lägg en flat tallrik över och ställ en kastrull med kallt vatten överst som tyngd. Ställ in i kyl när köttet kallnat. Låt stå över natten och fram till servering. Sila buljongen och spara löken och 3 dl buljong.
Skär vitkålen i mindre bitar. Ansa purjolöken och skär den i mindre bitar. Skala moroten och dela i mindre bitar. Koka vitkål, purjo och morot mjuka i buljongen. Skiva köttet och värm i samma buljong. lägg till sist i lök, haricots verts och sockerärter. Lägg upp i djupt serveringsfat och dekorera med bladpersilja.