Ris à la Malta med apelsinklyftor

Ris à la Malta med apelsinklyftor
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Ris à la Malta med apelsinklyftor

10 ingredienser

1 h

Gör en krämig och god Ris à la Malta av överbliven risgrynsgröt! Servera apelsinklyftor till så blir rätten komplett.

Min barndoms jul
Min barndoms jul

Min barndoms jul

Fredrik Eriksson har tagit fram alla recepten till Astrid Lindgrens fina julkokbok. Köp boken här!

Läs mer

Ingredienser

portioner

Risgrynsgröt

  • 2 dl grötris
  • 4 dl vatten
  • 8 dl mjölk
  • 1 kanelstång
  • 0,5 tsk salt

Ris à la Malta

  • 1 sats risgrynsgröt
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl florsocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 apelsiner

Gör så här

Risgrynsgröt

  1. Koka upp grötris och vatten i en kastrull och sjud under lock på svag värme i 10-15 minuter.
  2. Tillsätt mjölk, kanelstång samt salt och rör om. Koka upp och låt gröten svälla på svag värme under lock i 40-45 minuter till önskad konsistens. Rör om då och då.

Ris à la Malta

  1. Vispa upp grädde med florsocker och vaniljsocker i en skål. Vänd sedan i den kalla gröten.
  2. Filéa apelsinerna och garnera med klyftorna.