Tina upp kycklingen helt ifall du väljer att använda fryst annars är det bara att strimla kycklingen och hälla den i en bunke. Häll i 1,5 msk sojasås, 0,5 dl martini, 2 dl apelsinjuice, 1 krm salt och 2 krm peppar. Rör om, täck över med plast och låt står medan du förbereder grönsakerna och riset.
Förbered riset efter egen smak, helst med olivolja.
Grönsaker
Hacka morötter och paprika i strimlor eller tärningar. De gröna ärtorna behöver inte tinas upp. Om du använder färska gröna bönor är det bara att skölja rent och hacka. Använder du frysta bönor tina upp dem i en sil under varmt vatten, ca 30 sekunder. Häll i allt i varsin behållare. Hacka alla örter. Skala och pressa vitlöken och börja steka direkt.
Stek vitlöken tills den blir guldbrun, häll i kycklingen och låt det stekas under omrörning tills den inte längre är rosa. Häll i resten av sojan, martinin samt honungen. Tillsätt sedan buljongtärningen och morötterna, se till att buljongen upplöses helt. Efter två, tre minuter häll i de hackade örterna och paprikan med de gröna ärterna, lämna den gröna bönor till sist. Blanda allt och häll i det kokta riset, rör om tills allt ris har fått färg.