Tillaga ris med russin och lök och du har ett riktigt gott och vackert tillbehör till middagen!
Se Anna Demirian laga receptet
Ingredienser
6 - 8
3 l vatten
5 dl basmatiris
2 msk salt
3 gula lökar
2 msk smör
100 g gula russin
50 g russin (mörka)
Servering
persilja
granatäpplekärnor
Gör så här
Koka upp 3 liter vatten i en stor kastrull.
Tvätta riset ordentligt i kallt vatten tills vattnet klarnat.
Häll riset och saltet i det kokande vattnet och rör om då och då. Riset är färdig när det har lite tuggmotstånd.
Häll över riset i ett durkslag och låt vattnet rinna av.
Skala och finhacka löken.
Stek löken i smör en stund. Häll sedan i russin och stek tills löken fått lite färg och russinen blivit lite mjuka. Russinen ska dock inte stekas sönder.
Häll i det kokta riset och blanda ihop försiktigt.
Servering
Garnera riset med finhackad persilja och granatäppelkärnor.