Risgrötsplättar med saffran

Felix Risgrötsplättar med saffran
Foto: Köket.se

Risgrötsplättar med saffran

9 ingredienser

30 min

Mysigaste julfrukosten gör du såhär! Eller varför inte servera som en enkel lunch eller julfika? De här saffransplättar på risgrynsgröt med rårörda lingon och lättvispad grädde är farligt goda.

Felix Risgröt
Felix - Risgröt - produktbild

Felix Risgröt

Krämig Risgröt gjord på svensk mjölk och tillagad på klassiskt svenskt vis - helt utan tillsatser!

Läs mer

Ingredienser

portioner port

Risgrötsplättar

  • 1 förp Felix risgröt (500 g)
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 förp saffran
  • smör, till stekning

Servering

  • 2 dl Felix rårörda lingon
  • 2 dl vispgrädde, lättvispad

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, mjölk, vetemjöl, bakpulver och saffran till en slät smet. Vänd ner risgröten och blanda ihop ordentligt.
  2. Hetta upp en stekpanna eller plättlagg med smör.
  3. Grädda plättarna på låg medelvärme tills de är genomgräddade med fin färg.
  4. Servera risplättarna med vispad grädde och rårörda lingon.
TIPS!
Goda recept från Felix
Felix mellis risgrynsgröt

Goda recept från Felix

Fler tips och recept från Felix

Läs mer