Risgrynsgröt med äppelmos och pepparkaksgranola

Felix Risgrynsgröt med äppelmos och pepparkaksgranola
Foto: Köket.se

Risgrynsgröt med äppelmos och pepparkaksgranola

11 ingredienser

40 m

Duka fram en magiskt god julfrukost med risgröt, äppelmos och hemgjord granola med pepparkakskryddor. Granolan räcker och blir över till många fler portioner.

Felix tipsar!
Felix - Risgröt - produktbild

Felix tipsar!

Krämig Risgröt gjord på svensk mjölk och tillagad på klassiskt svenskt vis i Kumla - helt utan tillsatser!

Läs mer

Ingredienser

portioner

Gröt

  • 2 förp Felix risgröt
  • 2 dl Felix Äpplemos
  • mjölk

Pepparkaksgranola

  • 3 dl havregryn
  • 2 dl sötmandel
  • 1 dl linfrön
  • 2 dl riven kokos
  • 2 dl solroskärnor
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl honung, flytande
  • 18 g pepparkakskrydda

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg ner havregryn, nötter, frön och pepparkakaskryddor i en bunke. Blanda om och ringla över olja och honung. Blanda så allt fördelar sig väl.
  3. Sprid ut granolan på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 30 minuter. Rör om några gånger under tiden och håll lite koll så det inte bränns.
  4. Värm upp risgrynsgröten i en kastrull. Lägg upp på tallrikar, häll på mjölk, toppa med äppelmos och strö över granolan.
  5. Förvara granolan som blir över i en tätslutande burk så håller den 3-4 veckor.
TIPS!
Goda recept från Felix
Felix lingonbröd utan jäst (med produkt i bild)

Goda recept från Felix

Fler tips och recept från Felix

Läs mer