”Buljong, glöm flaskan med färdig buljong och gör din egen. En god buljong tar väldigt lite tid i förberedelser och även om koktiden är lång så sköter den sig själv.” /Erik Videgård
Rosta räkskalen i lite olja. När de börjar få färg tillsätter du tomatpuré och chilibönpasta. Fortsätt fräsa i en minut tills det doftar, tillsätt då vitlöken och ingefäran och fräs ytterligare en minut.
Tillsätt resten av ingredienserna, koka upp och låt sjuda i 40 minuter.
Sila av vätskan och smaka av. För en kraftigare smak kan du reducera vätskan genom att låta den sjuda ytterligare.
Servering
Lägg risnudlarna i en bunke och häll på kokande vatten, låt stå tills nudlarna mjuknat. Sila av nudlarna och fördela dem i fyra skålar.
Häll på buljongen och toppa med fänkål, räkor, salladslök och limemayo.