200 g räkor med skal (helst färska annars väl avrunna på hushållspapper för att slippa vätskan)
2-4 klyftor vitlök
2-4 tsk chiliflakes (helst kinesiska torkade och sedan mortlade)
1,5 tsk hel spiskummin
4 msk japansk soja
2 msk risvinäger
4 port risnudlar (tunna)
2 salladslökar, strimlade
1 dl jordnötter, grovhackade
rapsolja (neutral)
Gör så här
Hacka räkorna med skal och huvud. Hetta upp 2 dl olja i en panna och stek räkorna länge tills de blivit nästan friterade och knapriga. Låt rinna av på hushållspapper.
Lägg finhackad vitlök, chili och spiskummin i 4 skålar.
Hetta upp 1 dl olja och fördela över chiliblandningen i varje skål.
Tillsätt soja och vinäger.
Koka risnudlarna enligt anvisning.
Lägg nudlarna på chilioljan och blanda runt så de täcks av röd olja.