Enkel risotto gjord på svart ris och kokosgrädde. Med smaker av svamp, parmesan och vitt vin blir det en uppdaterad och färgstark variant av den klassiska svamprisotton!
Salta och peppra tomaterna. Ugnsrosta dem hela med olivolja i ugn på 175 grader i 20-30 minuter.
Koka upp och håll buljongen varm på spisen.
Skala och finhacka löken och vitlöken. Skär champinjonerna i kvartar.
Stek löken på medelvärme i olja, tillsätt sedan champinjonerna och vitlöken. När det mjuknar, tillsätt riset och stek någon minut. Salta och peppra.
Slå på vinet och lite buljong. Låt sedan riset puttra i ca 25 minuter i buljongen - slå på mer buljong då och då så det inte kokar torrt. När det återstår ca 15 minuter av koktiden, tillsätt kokosgrädden.
När riset mjuknat, vänd ner riven parmesan, blanda runt och servera risotton med ugnsrostade tomater och färsk oregano och lite extra ost.