En riktig hämtmatsklassiker som du enkelt kan svänga ihop hemma. Med Jennie Walldéns lättlagade recept får du till de där perfekta thailändska smakerna. Enkelt och gott, precis som det ska vara.
Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.
Putsa köttet och skär det i kuber om 2.5 x 2.5 centimeter. Bryn köttet runt om i en het panna och dra av från plattan.
Hetta upp några matskedar olja i en stor gryta (gärna av gjutjärn) och fräs currypasta, vitlök, schalottenlök, ingefära och citrongräs under omrörning i 1 minut.
Lägg köttet i grytan och häll på kokosmjölk, vatten och kaffirlimeblad. Rör om, lägg på lock och låt puttra på låg värme i 2.5 timme.
Lyft sedan av locket och låt curryn fortsätta koka utan lock i 20 minuter. Detta gör den lite tjockare i konsistensen. Smaka av med fisksås och socker.
Plocka korianderbladen och spara till garnering. Finhacka stjälkarna och lägg dem i curryn. Under de sista 5 minuterna av koktiden, lägg ner haricots verts och minimajs.
Smaka av med salt och servera rykande hett i en skål med nykokt jasminris.