3 citroner, saft (+ skal om man vill ha extra mycket syrlighet)
2 burkar kondenserad mjölk sötad
10 äggulor
Maräng
2 äggvitor
1 dl strösocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
Mixa digestivekexen till ett fint smul i en matberedare. Smält smöret i en kastrull och blanda ihop det med kaksmulet till en formbar massa.
Tryck ut kakmassan till ett jämnt lager i en pajform, ca 23 cm i diameter.
Grädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter under tiden som du gör fyllningen.
Tryck de röda vinbären genom en finmaskig sil, ner i en bunke så att du blir av med alla skal och bara har en ren puré kvar.
Tillsätt vatten, saft från citroner, äggulor och sötad kondenserad mjölk. Rör ihop till en jämn smet.
Sänk värmen på ugnen till 150 grader (över- och undervärme).
Häll upp fyllningen i pajskalet och grädda pajen i mitten av ugnen i 15 minuter. Fyllningen ska inte ha fått färg och vara dallrig när du tar ut den ur ugnen.
Låt pajen svalna och stelna i kylskåpet i minst 2 timmar innan du toppar med marängen.
Vispa äggvitorna till fasta toppar i en värmetålig bunke eller skål. Tillsätt sedan strösocker, lite i taget, under fortsatt vispning.
Fortsätt sedan vispa marängen över ett vattenbad på medelhastighet tills du får en blank smet utan sockerkristaller.
Ta bort bunken från värmen och fortsätt vispa marängen på medelhastighet tills den svalnat helt.
Toppa pajen med marängen och bränn av den om du vill.