Rödbetor med chèvreost

koket.se
Rödbetor med chèvreost
Jessica Frej
Jessica Frej

Rödbetor med chèvreost

8 ingredienser

1 h

Jessica Frej bjuder på smarta recept som passar perfekt till studenten, midsommar och sommarkvällar med familj och vänner. Först ut har vi en god rätt med rödbetor med chèvreost!

Se Jessica Frej laga receptet

logo

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 500 g rödbeta
  • 1 msk rapsolja (eller olivolja)
  • 0,5 tsk salt
  • 150 g chèvreost
  • 1 msk honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk citronpeppar (kan uteslutas)

Gör så här

  1. Skala samt klyfta rödbetorna och lägg dem på en plåt. Salta och ringla över olja.
  2. Baka betorna i ugnen på 200 grader tills de är mjuka rakt igenom, ca 45 minuter.
  3. Lägg betorna på ett fat och smula över chèvreost.
  4. Ringla även över honung, balsamvinäger och olivolja samt strö över citronpeppar.
  5. Servera!