0,5 citron, finrivet skal + några droppar citronsaft
salt
svartpeppar, nymalen
1 msk gräslök, finskuren
Garnering
gräslök, finskuren
färsk dill
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader.
Ansa rödingfiléerna och bena ur dem. Salta lätt och låt dra en stund.
Pensla en ugnsform med olivolja i botten. Lägg filéerna i formen med skinnsidan upp.
Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Bryn smöret till potatisen under vispning i en liten kastrull.
Finhacka dillen.
Smält smöret till såsen och gå sedan i med vispgrädde och crème fraiche. Låt småkoka och smaka av med citronskal, citronsaft, salt och peppar. Vänd ned finskuren gräslök precis innan servering.
Sätt in rödingen i ugnen. Låt tillagas ca 10-12 minuter tills skinnet går lätt att dra av.
Dra försiktigt bort skinnet från rödingen.
Servering
Lägg upp hela rödingfiléer på tallrikar som fått värmas i ugnen. Häll såsen över fisken och lägg potatis vid sidan om som slungats i brynt smör och dill.