Skala och skär morot och palsternacka i centimeterstora bitar. Skär vitkålen i 2 cm stora bitar. Skala och klyfta rödlöken. Dela potatisarna på hälften.
Vid servering
Koka upp 3 dl saltat vatten tillsammans med 50 g smör. Lägg ner samtliga grönsaker, lägg på ett lock och koka dem al dente i 4-5 minuter. Lyft därefter upp dem.
Lägg 100 g smör i en kastrull. Koka upp och låt det koka kraftigt tills smöret börjar bli lätt brynt och dofta nötigt, tillsätt då kapris och vinäger. Dra av kastrullen från plattan.
Värm en stekpanna till högsta temperatur. Salta rödingen och stek den i ca 2 minuter på skinnsidan i olja, vänd den sedan och stek i ytterligare 1 minut.
Lägg upp grönsakerna på fyra tallrikar. Lägg på rödingen och häll över smör- och kaprisvinägretten. Toppa med små dillkvistar, cocktalikapris och flingsalt.