Rödlöks- och vindruvsmarmelad

koket.se
Rödlöks- och vindruvsmarmelad
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Rödlöks- och vindruvsmarmelad

6 ingredienser

45 m

Enkel och god marmelad med vindruvor och rödlök. Passar perfekt till ostbrickan.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

portioner burk
  • 1 rödlök (stor)
  • 0,5-1 kg vindruvor (blå)
  • 1 dl balsamvinäger
  • 2-3 dl strösocker
  • 0,33 apelsin, rivet skal
  • 1 lagerblad

Gör så här

  1. Hacka löken och lägg den i en tjockbottnad kastrull.
  2. Häll ned druvorna och balsamicovinägern.
  3. Tillsätt socker och apelsinskalet.
  4. Knyckla till lagerbladet så att smakerna kommer ut ordentligt och tillsätt även det.
  5. Låt allt koka ihop under omröring i 20 minuter tills att marmeladen reducerats ned d.v.s. vätska kokats bort och den blir mer trögflytande.
  6. Häll upp marmeladen på en väl rengjord glasburk och ställ kallt.
  7. Förvara marmeladen i kylen.