Koka potatisen med skal i rejält saltat vatten tills den är mjuk. Häll av och låt svalna.
Lägg potatisarna i en ugnssäker form. Tryck till dem med en gaffel så att de mosas lätt. Häll över smält smör med krossad vitlök. Salta.
Ställ in formen med potatisen i ugnen i ca 20 minuter.
Ta ut potatisen, vänd upp med hackad persilja och dill, riven pepparrot och citronzest.
Dansk remouladsås
Sautera lök, äpple och curry i smör i en stekpanna på medelvärme i några minuter. Låt svalna.
Vispa ihop äggulor, dijon och vinäger i en bunke. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning så att det blir en tjock majonnäs.
Blanda samman curryblandningen, majonnäs, kapris och pickles. Smaka av med salt och citronsaft.
Panerad rödspätta
Salta och peppra fisken och vänd den först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i panko.
Stek fisken i en stekpanna med smör och olja på medelhög värme ca 2–3 minuter på varje sida eller tills de är gyllenbruna.
Servering
Lägg potatisen i mitten på en varm tallrik. Lägg på rödspättan, toppa med en rejäl klick remouladsås och garnera med räkor, dill och riven pepparrot. Avsluta med citronklyfta.