Rödstrimma och krusbärssås

Rödstrimma och krusbärssås
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Rödstrimma och krusbärssås

12 ingredienser

30 m

Den här fräscha rätten av Paul Svensson är en riktigt god och smart rätt att tillaga i sommartid.

Frukt och bär A till Ö
Frukt och bär A till Ö

Frukt och bär A till Ö

I Paul Svenssons bok A till Ö får du all inspiration för att ta hand om trädgårdens alla frukt och bär

Läs mer

Kökets trädgård - alla avsnitt
Kökets trädgård avsnitt 16: Odla zucchini Paul

Kökets trädgård - alla avsnitt

Följ med ut i Paul Svenssons trädgård och inspireras av tips, trix och massor av odlingsglädje!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 800 g färskpotatis
  • 1 kruka dill
  • 2 dl krusbär, mogna
  • 1 dl vatten
  • 600 g rödstrimma, filé
  • 2 dl fiskbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk majsstärkelse (+ lite vatten)
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • muskot
  • smör (till stekning)

Gör så här

  1. Skrubba potatisarna och lägg dem i en kastrull.
  2. Plocka dillen och krossa stjälkarna.
  3. Lägg dillstjälkarna i potatiskastrullen och häll i vatten så att det nästan täcker. Salta och lägg på ett lock.
  4. Sjud tills potatisen är mjuk i ca 20 minuter.
  5. Häll av vattnet och lägg ett hushållspapper överst i kastrullen.
  6. Lägg krusbären i en kastrull, häll i vattnet, koka upp och låt sjuda i 5 minuter.
  7. Häll sedan ner buljong och grädde bland krusbären och låt sjuda i ytterligare 10–15 minuter.
  8. Rör ut majsstärkelsen i vatten, häll ner i kastrullen och låt såsen koka upp igen.
  9. Smaka av med salt, peppar, muskot och finskuren dill.
  10. Stek fisken i rikligt med smör.
  11. Servera fisken direkt med krusbärssås och potatis.