Rödtungarullader med hummersås och pressad potatis

Rödtungarullader med hummersås och pressad potatis
Foto: Tv4

Rödtungarullader med hummersås och pressad potatis

Av: Johan - Eksjö

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

1 h

Festlig huvudrätt med rullader på rödtunga som är fyllda med en krämig röra på ägg, grädde och skaldjur. Servera med hemgjord hummersås och pressad potatis och helgens lyxiga middag är klar!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 800 g rödtungafilé
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 300 g skalade räkor
  • 1 förp kräftstjärtar i lake
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 kg mjölig potatis
  • salt
  • cayennepeppar
  • vitpeppar
  • 0,5 dl hummerfond
  • maizenaredning

Gör så här

Rödtungarullader

  1. Hacka äggen och vispa grädden lätt. Rör sedan ihop äggen, grädden, räkorna och kräftstjärtarna till en röra och krydda med cayennepeppar, salt och vitpeppar.
  2. Rulla sedan in röran i rödtungafiléerna och grädda i ugn på 180 grader i 20 minuter. För att få dem extra saftiga brukar jag ha ett vattenbad i botten på ugnen som ger lite extra ånga.

Hummersås

  1. Häll i ca 0,5 dl av fiskspadet som blir vid tillagningen av fisken i en gryta och koka upp, tillsätt vispgrädde och häll i hummerfond efter smak.
  2. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Red såsen med maizenaredning och låt såsen bli klar på 10 minuter.

Pressad potatis

  1. Dela potatisen och koka den cirka 15 minuter. Pressa precis innan servering.