"Underbart kryddig och smakrik rödkål som passar till mycket på julbordet. Testa gärna till en krispig bit fläsksida med senap och färsk timjan." /Victoria Nordström
Lägg alltsammans i en skål med lock, eller plasta in. Låt stå i kylen för att marinera under natten.
Dag 2
Häll av rödkålen och spara vätskan.
Värm en panna på medelhög eller hög värme och stek rödkålen med 1 msk smör i några minuter.
Tillsätt först hälften av marinaden och låt reducera ner till hälften. Addera resten av vätskan samt 2 msk vinäger och låt reducera ner tills att all vätska har kokat in i kålen.
Smält 2 msk smör och miso i en annan panna. Vispa runt tills mison har smält ihop med smöret.
Blanda misosmöret med kålen och stek ihop allt i en minut.
Toppa med färsk timjan och servera rätten varm eller ljummen.