Rödvinsmarinerad rödkål

Rödvinsmarinerad rödkål

Rödvinsmarinerad rödkål

Av: Victoria Nordström

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

30 m + tid i kyl

"Underbart kryddig och smakrik rödkål som passar till mycket på julbordet. Testa gärna till en krispig bit fläsksida med senap och färsk timjan." /Victoria Nordström

Ingredienser

portioner4 - 6

Dag 1

  • 500 g rödkål, strimlad
  • 2 tsk salt
  • 8 dl rött vin
  • 3 dl vatten
  • 1 dl torkade tranbär
  • 3 klyftor vitlök, krossade
  • 1 lagerblad
  • 4 kvistar färsk timjan (eller rosmarin)
  • 4 hela nejlikor
  • 1 stjärnanis
  • 1 kanelstång

Dag 2

  • 3 msk smör
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk misopasta

Gör så här

Dag 1

  1. Lägg alltsammans i en skål med lock, eller plasta in. Låt stå i kylen för att marinera under natten.

Dag 2

  1. Häll av rödkålen och spara vätskan.
  2. Värm en panna på medelhög eller hög värme och stek rödkålen med 1 msk smör i några minuter.
  3. Tillsätt först hälften av marinaden och låt reducera ner till hälften. Addera resten av vätskan samt 2 msk vinäger och låt reducera ner tills att all vätska har kokat in i kålen.
  4. Smält 2 msk smör och miso i en annan panna. Vispa runt tills mison har smält ihop med smöret.
  5. Blanda misosmöret med kålen och stek ihop allt i en minut.
  6. Toppa med färsk timjan och servera rätten varm eller ljummen.