Rödvinspäron

Rödvinspäron
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rödvinspäron

5 ingredienser

När päronen mognar i trädgårdarna så koka dem i rödvin och låt dem ligga och dra i lagen en dag, så blir det en fin söndagsefterrätt. Päron från fruktdisken går förstås också bra.

Ingredienser

portioner
  • 4 fasta päron
  • 3 dl rött vin
  • 0,5 l vatten
  • 1 dl strösocker
  • grädde (eller glass till servering)

Gör så här

  1. Skölj päronen och skär av en tunn skiva i botten så att de kan stå. Gröp försiktigt ur kärnhuset nerifrån med kuljärn. Skala päronen.
  2. Koka upp vinet och vattnet i en kastrull och smaka av med sockret. Ställ ner päronen och låt dem långsamt sjuda tills de är nätt och jämnt mjuka, 10–15 minuter.
  3. Låt päronen stå svalt i sitt spad och dra åt sig vinsmaken över natten. Lägg dem i en serveringsskål och häll om du vill lite av lagen över. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.