Rökt kladdkaka med saltlakrits och whiskeygrädde

Rökt kladdkaka med saltlakrits och whiskeygrädde
Rickard Söderberg
Rickard Söderberg

Rökt kladdkaka med saltlakrits och whiskeygrädde

9 ingredienser

Richard bakelse med kladdkakebotten, chipotle, saltlakrits och grädde smaksatt med whiskey.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 minimal nypa chipotle, rökt chili
  • 10 bitar saltlakrits (typ turkisk peppar)

Servering

  • grädde, vispad, med whisky
  • harsyra

Gör så här

  1. Smält smör. Rör ihop ägg och socker. Mortla lakritsen och rör ner i smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör samman de två smeterna.
  2. Grädda i små bakelseformar, 175 grader i ca 17-20 minuter. Låt svalna och lossa sedan från formarna.
  3. Servera med grädde med whiskey och toppa med klippt harsyra.