500 g varmrökt makrillfilé (eller annan rökt fisk)
Potatis- och gurksallad
500 g fast potatis
2 gurkor, skalad, urkärnad och skuren i grova bitar
2 schalottenlökar
0,25 isbergssallad
0,5 dl kapris
1 kruka färsk dill
salt
Dressing
1 kruka färsk persilja
1 kruka färsk dragon
1 klyfta vitlök, finriven
2 msk champagnevinäger (eller vitvinsvinäger)
1 tsk honung
2 msk dijonsenap
4 msk olivolja
4 msk rapsolja
1 citron, finrivet skal (ekologisk)
20 g parmesanost, riven
Dillkrutonger
4 skivor levainbröd, brutet i grova bitar
rapsolja
Gör så här
Skrubba och koka potatisen mjuk. Häll av och låt svalna helt.
Skala vitlöken och riv den fint. Plocka dragonbladen från stjälkarna.
Lägg vitlök, dragonblad, persilja (blad och stjälkar), vinäger, honung och senap i en liten matberedare. Häll på rapsolja och olivolja. Mixa ihop till en grön olja. Häll upp i skål och vänd ner parmesan. Smaka av med finrivet citronskal.
Skala, kärna ur och skär gurkan i grova bitar. Skär potatisen i grova bitar. Skala och finhacka löken. Skär isbergssalladen grovt. Finhacka dillen, spara några vippor till garnering
Blanda potatis, gurka, schalottenlök, isbergssallad, kapris och dill i en skål.
Sätt ugnen på 175 grader. Skär brödet i tärningar. Vänd runt med rapsolja i en ugnssäker form. Rosta ca 10 minuter i ugnen.
Vänd ner örtoljan i skålen med potatisen.
Lägg potatissallad på tallrik, toppa med makrill och brödkrutonger. Garnera med dill.