Den här fräscha salladen med tomat, aubergine, vitlök och oliver gör sig riktigt bra i vårvärmen. Servera den som en lätt lunch, som tillbehör till middagen eller som del av en buffé.
Se Tess Medina laga receptet
Ingredienser
4 - 6
2 aubergines
4 tomater (stora)
2 klyftor vitlök, rivna
salt
2 tsk ras el hanout
2 tsk rökt paprikapulver
1 dl vatten
0,5 dl oliver
Gör så här
Tärna auberginerna och häll på rikligt med salt så att de vattnas ur. Låt dra i ca 20 minuter och pressa sedan ur vätskan. Du kan även tillsätta lite vatten så att inte röran blir allt för salt.
Tärna och stek tomaterna tillsammans med auberginen.
Riv ner vitlöken i pannan och krydda med ras el hanout och paprikapulver.
Häll på vatten och låt puttra.
Servera gärna röran kall och toppa med hackade oliver.