Rosa macarons

NYHET
koket.se
Rosa macarons
Foto: TV4
Elisabeth johansson 2Johan Sörberg
Elisabeth johansson 2Johan Sörberg

Rosa macarons

11 ingredienser

Franska mandelmarängkakor fyllda med smörkräm. Spela gärna klippet för att se hur Elisabeth och Johan gör.

Se Elisabeth Johansson laga receptet

logo

Ingredienser

Macarons

  • 90 g mandelmjöl
  • 90 g florsocker (att mixa med mandelmjölet)
  • 70 g äggvita
  • 30 g strösocker
  • 70 g florsocker (att vispa med äggvitan)
  • rosa pastafärg

Smörkräm

  • 75 g smör, mjukt
  • 75 g florsocker
  • 1 äggula
  • 7 g vaniljsocker
  • 10-15 g hallonpuré

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Mixa hastigt mandelmjölet med florsockret.
  3. Vispa upp äggvitan till ett skum.
  4. Blanda socker och florsocker, blanda ner det i äggvitan, vispa ett par minuter.
  5. Tillsätt färg.
  6. Vänd ner mandelmjölsblandningen i äggvitan.
  7. Fyll en spritspåse med smeten.
  8. Spritsa ut rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Knacka plåten lite lätt i bordet och låt de stå och ”torka” i 15-20 minuter.
  9. Grädda 8-10 minuter tills de är torra i botten och släpper från pappret.
  10. Vispa smör och florsocker. Tillsätt äggula under vispning. Vispa sedan i vaniljsocker och hallonpuré.
  11. Spritsa smörkräm på hälften av kakorna på den platta undersidan och sätt ihop dem två och två.