Rosépepparkräm och marinerade jordgubbar

Rosépepparkräm och marinerade jordgubbar
Foto: Johan Carlén
Carla von hofsten profilbild ny
Carla von hofsten profilbild ny

Rosépepparkräm och marinerade jordgubbar

10 ingredienser

1 h

"Rosépepparn har en blommig, lätt pepprig smak som lyfter jordgubbarna till nya höjder. Den här desserten går snabbt och enkelt att vispa ihop och kommer imponera på dina gäster med sin peppriga överraskning! Dessutom blir den vackert vit med små röda prickar." /Carla Von Hofsten

Ingredienser

portioner

Rosépepparkräm

  • 0,5 msk rosépeppar
  • 2 msk citronsaft (saften från 0,5 citron)
  • 200 g färskost
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1,5 dl florsocker

Marinerade jordgubbar

  • 0,5 l jordgubbar
  • 0,5 msk rosépeppar
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk citronsaft

Servering

  • ätbara blommor

Gör så här

Rosépepparkräm

  1. Mortla rosépepparn och pressa saften ur citronen.
  2. Blanda alla ingredienser med en visp till en jämn smet.
  3. Häll upp eller spritsa i glas och ställ i kylen före servering.

Marinerade jordgubbar

  1. Snoppa jordgubbarna och dela varje i 4-6 klyftor.
  2. Mortla rosépeppar och blanda med strösocker och citronsaft.
  3. Vänd ner jordgubbarna och låt stå i kylen i ca 20-30 minuter före servering.

Servering

  1. Fördela jordgubbarna på rosépepparkrämen och garnera med ätbara blommor.