Grönkålssallad med rödbetor och lagrad ost

Felix Grönkålsallad med rödbetor och lagrad ost
Foto: Köket.se

Grönkålssallad med rödbetor och lagrad ost

10 ingredienser

40 m

En enkel och god grönkålssallad perfekt att servera på julbordet. Grönkål, rödbetor, lagrad ost och rostade valnötter i en dressing på citron, honung och dijonsenap.

Felix Hela rödbetor
Felix - Hela Rödbetor - produktbild

Felix Hela rödbetor

Felix Rödbetor skördas när de är som mjällast och finast av våra egna, utvalda odlare runt om i södra Sverige.

Läs mer

Ingredienser

portioner bufféportioner
  • 200 g grönkål
  • 710 g Felix hela rödbetor
  • 1 schalottenlök
  • 150 g vällagrad ost
  • 1 dl valnötter

Dessing

  • 1 citron, skal och saft
  • 2 msk flytande honung
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt

Gör så här

  1. Rosta valnötterna i en torr panna.
  2. Skölj grönkålen och dra bladen från stjälkarna. Riv kålen i mindre bitar och lägg ner i en bunke.
  3. Låt rödbetorna rinna av i ett durkslag. Halvera eller klyfta de största betorna, se små kan du lämna hela.
  4. Skiva schalottenlöken tunt.
  5. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.
  6. Blanda hälften av dressingen med grönkålen och massera bladen mjuka.
  7. Lägg upp grönkålen på ett serveringsfat. Lägg över betorna, bryt över osten i små bitar och toppa med löken och valnötterna. Ringla över resten av dressingen.
TIPS!
Goda recept från Felix
Felix potatisbullar med nötcrunch

Goda recept från Felix

Fler tips och recept från Felix

Läs mer