Rostad kål med curry

koket.se
Rostad kål med curry
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Rostad kål med curry

10 ingredienser

45 m

Rostad kål med curry, dragon och paprikamajonnäs blir ett gott tillbehör till helgens buffé eller middag.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 spetskål
  • olja
  • salt
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 2 tsk curry
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 paprika, rostad, skalad och mixad
  • 1 msk torkad dragon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Klyfta spetskålen och lägg klyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olja och krydda med salt.
  3. Rosta spetskålen i mitten av ugnen i ca 30 minuter tills den är rejält grillad.
  4. Blanda majonnäs med paprikapulver, curry, cayennepeppar, vinäger, paprika och dragon till en kryddmajonnäs.
  5. Lägg en stor klick majonnäs på ett fat och toppa med den grillade spetskålen.