Rostad lök- och nötblandning

koket.se
Nötblandning
Foto: Malin Mörner
Lisa Wallén
Lisa Wallén

Rostad lök- och nötblandning

6 ingredienser

20 m

Rostad lök är alltid gott till grillad korv. Men har du testat att göra egen? Den här versionen med nötter och frön kan bli en riktig fullträff i sommar.

Se Lisa Wallén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 30 g valnötter
  • 30 g hasselnötter
  • 20 g solroskärnor
  • olja
  • 30 g jordnötter, rostade och saltade
  • 30 g rostad lök

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Lägg valnötter, hasselnötter och solroskärnor i en ugnsfast form och ringla över lite av din favoritolja.
  3. Baka i ugnen i 15 minuter och låt sedan svalna.
  4. Grovhacka jordnötterna och de ugnsrostade nötterna.
  5. Blanda nötterna med rostad lök i en skål.